Zoeken
  • Mind the Mill

Uit de Comfort Zone IV - Mind the Mill


Afgelopen zaterdag kwam onze 2e single 'Comfort Zone' online uit. Die dag was het precies 3 jaar geleden dat we elkaar leerden kennen en een beginnetje met het nummer maakten.


In de aanloop naar de release schreef Pieter een blog over hoe onze samenwerking en het nummer tot stand is gekomen. Lees hier deel 4.


--------------------------------------------------------

Een veilige haven of een nieuw avontuur deel 4


De eerste versie van Comfort Zone bleek het startsein te zijn voor meer. Met de demo in mijn achterzak ging ik een paar dagen naar Goes. Bij een bezoek aan Vlissingen kreeg ik meteen het idee voor de volgende track: Seaside Town. Deze track zou het definitieve Mind the Mill geluid doen ontstaan maar daarover later meer…………


Door Seaside Town kwam er een stortvloed van inspiratie los en nadat Comfort Zone in demo versie zelfs de Indie XL charts haalde besloten we om het nummer samen met nog een paar andere tracks op te gaan nemen in de Americain Studio te Amsterdam onder begeleiding van Thomas Olivier. Vanaf dat moment wordt het een technisch verhaal. Ik was zelf heel erg tevreden over de combinatie drumcomputer/akoestische drums alleen de kritieken die ik kreeg uit mijn omgeving waren minder goed: De muziek was te druk. Ik heb de drums opnieuw ingespeeld, veel soberder en de baspartijen heb ik tientallen keren veranderd. Uiteindelijk heeft Ruben Hoeke mij nog geadviseerd om op het einde van het nummer een stukje slide-gitaar te spelen waardoor Jerney weer een totaal andere zanglijn op het einde heeft neergelegd.


Ik heb zelden aan een nummer gewerkt waar zoveel verschillende versies van zijn gemaakt. Uiteindelijk vond ik het elke keer weer spannend om aan het nummer te werken en verveelde het dus nooit. Het zegt iets over Comfort Zone. Het was een sprong in het duister maar waarvan ik altijd heb geweten dat het goed zou aflopen


Pieter


Nieuwsgierig naar de 7 demoversies die aan het eindresultaat vooraf gingen?

Volg ons op Spotify of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (boven) en je krijgt een sound-cloud link met de demo's.

Na onze de studio dag in Studio Americain (Amsterdam) op 3 augustus 2017 geeft Pieter Jerney een lift terug naar het station.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven