Zoeken
  • Mind the Mill

Uit de Comfort Zone - Mind the Mill

Op zaterdag 6 juli komt onze tweede single ‘Comfort Zone’ uit . Het is die dag precies 3 jaar geleden wij (Pieter en Jerney) elkaar voor het eerst ontmoetten en een begin maakten met dit nummer. In de aanloop naar de release, willen we jullie een beetje meenemen in hoe dit nummer tot stand is gekomen en hoe het zich de afgelopen 3 jaar heeft ontwikkeld tot wat het uiteindelijk is geworden. Dit met een blog en demoversies.


VEILIGE HAVEN OF NIEUW AVONTUUR - DEEL I


Comfort Zone komt voort uit de wir-war die in mijn bovenkamer is ontstaan tijdens het maken van de twee First E albums ‘The Other Side of Eden’ en ‘Zeitgeist’. Het eerste album was best een aardig succesje. Nummer 1 in de Dutch Indie Chart, Tarantino, Paradiso.......allemaal dingen om naast je schoenen te gaan lopen en dat gebeurde dan ook.

Echter raakte ik direct na het uitkomen van het album mijn belangrijkste instrument kwijt: het linker gehoor. Opnieuw leren spelen en luisteren met het minder ontwikkelde rechter oor was de enige mogelijkheid. Zittend achter het drumstel op mijn veilige plek bij mijn vrienden van The Surphonics viel het niet op dat het niet vanzelf ging maar ervaring doet een hoop. De drang om Zeitgeist te maken zat gewoon in het feit dat ik mij moest bewijzen. First E maakte er een bizar kunstwerk van (en ik ben er nog steeds heel trots op) maar het was een stap te ver. Ik was uitgeput.

Toch begon ik gevoelsmatig weer een nieuwe song te maken. Ditmaal niet rekening houdend met de smaak van mijn mede bandleden. Zo ontstond het geraamte voor Comfort Zone. Een vrolijk doch melancholisch refrein dat echter te hoog van toon bleek te zijn voor een mannelijke vocalist. Het idee om Comfort Zone uit te werken met een vrouwelijke vocalist gaf plots weer energie. De vraag was natuurlijk: waar vind ik die? "Anouk stemmen" zijn er in overvloed maar iets in de stijl van Dusty Springfield, Suzanne Vega of .........Bonny st. Claire......... is toch wat lastiger om te vinden...............................


Pieter

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven