Zoeken
  • Mind the Mill

Uit de Comfort Zone III Mind the Mill

Op zaterdag 6 juli komt onze tweede single ‘Comfort Zone’ uit . Het is die dag precies 3 jaar geleden wij (Pieter en Jerney) elkaar voor het eerst ontmoetten en een begin maakten met dit nummer.


In de aanloop naar de release, willen we jullie een beetje meenemen in hoe dit nummer tot stand is gekomen en hoe het zich de afgelopen 3 jaar heeft ontwikkeld tot wat het uiteindelijk is geworden. Dit met een blog en demoversies.


DEEL III - VEILIGE HAVEN OF NIEUW AVONTUUR

Aldus op 6 juli vond de eerste ontmoeting plaats in de kantine van de Scheepswerf waar ik werkte met uitzicht op de oude roestige rookoven waar Jerney haar opa in de jaren ’70 altijd paling rookte. Tussen de vergeelde naakt-kalenders in en de koffie machine binnen handbereik begonnen we wat demo’s af te luisteren die ik had mee genomen. Ik sloeg “Comfort Zone” in eerste instantie over want ik kreeg het idee dat het iets weg had van The Cocteau Twins en Hooverphonic. Spoken uit mijn New Wave verleden waar ik mij aan had ontworsteld. Ik was inmiddels nu een volwassen rocker. Toch speelde ik intuïtief “Comfort Zone” af en koos Jerney het nummer uit om aan te gaan werken. Een bewerking van de tekst volgende en vlak voordat de avond voorbij was namen we snel wat zanglijnen op.

De volgende dag had ik mijn recorder meegenomen naar mijn afgesloten ruimte binnen de werkplaats van de scheepswerf waar mijn drumstel staat. Zoals altijd begonnen de slijptollen te gillen. Ik deed de deur op slot en draaide “Comfort Zone” via de hoofdtelefoon af. Er ontbrak iets: Akoestische drums en noise! Ik drukte op de recording knop en begon met de track mee te spelen. Door de mengeling van drumcomputer en akoestische drums ontstond er een hybride ritmische sound waardoor ik in trance raakte. Op de deur werd geklopt: “Heb je nog nieuwe laselectroden”? “De wc is verstopt”. “De M6 bouten zijn op”! Ik dacht: Ga weg……….ga weg……...ik ben met een wereld hit bezig!

Eenmaal thuis mixte ik de zaak in elkaar en vond ik dat ik mijn beste nummer tot nu toe had gemaakt. Dat Comfort Zone sterk in elkaar zit bewees het aankomende jaar wel. Het nummer heeft heel veel arrangementen gekregen na die eerste versie. Meestal raak ik dan uitgekeken op een liedje maar telkens weer als ik een nieuwe baspartij ging inspelen (ik heb er echt wel 30 geprobeerd) vond ik het weer een feest om aan het nummer te werken. Ik heb veel muziek gehoord en gespeeld en hou van bepaalde combinaties. Het is het refrein van Comfort Zone met de zuiverheid van de stem en het ondefinieerbare geslaagde gitaar geluid dat voor mij tot een ontdekkingsreis heeft geleid richting het ultieme doel; een volledig album.


Pieter


Wil je de eerste versies van Comfort Zone, waar Pieter het hierboven over heeft, beluisteren? Pre- save onze single op Spotify en je krijg een link naar een soundcloud playlist waar ze in staan.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven